אתגר בניית תיק עבודות לאתרי הסטוק
I'm a title. Click here to edit me.
רוצים לדעת לפי איזה פרמטרים מאושרות התמונות בשאטרסטוק?
Review Guidelines Our reviewer team’s philosophy is based on a number of variables with customer satisfaction as a principal theme. All content is reviewed with consideration of the following: Technical execution -- this includes factors like lighting, focus, and noise for photo and video. For illustrations factors such as gradient and blend rendering, as well as path construction are evaluated. Metadata -- titles and keywords are reviewed for accuracy and relevance, as well as compliance restrictions. Intellectual property -- content is evaluated for potential trademark or intellectual property violations, as well as possible copyright infringements. Releases - all content is evaluated for any necessary property or model release requirements and each release is reviewed for adherence to our release requirements. Policy - submissions are monitored for adherence to Shutterstock content policies, like similar content and spamming.
לפני שאנחנו מתחילים להעלות תמונות למכירה באתרי הסטוק, יש כמה דברים שכדאי לחשוב עליהם
מי הלקוח שלי/מי יקנה את התמונה שאני מצלם? כאשר מצלמים תמונה במטרה למכור, צריך לחשוב על הקונה. האם אנחנו פונים לגרפיקאי שעושה אתרי אינטרנט? למעצבת פנים שמחפשת תמונה לסלון? אולי לארט דיירקטור שמחפש תמונה לפרסומת שהוא עובד עליה? אני מאד ממליץ לבנות פרופיל לקוח אליו תרצו למכור. תחשבו על הצרכים שלו. דוגמא הקשורה למשימה בלוגרית לייפסטייל שעובדת על פוסט בתקופת הקורונה. יש הרבה עובדים שעובדים מהבית והיא רוצה תמונה לפוסט שמספרת סיפור על בית אישי. איזה תמונה תצלמו שתתאים לה? כדאי לחשוב על מקום בתמונה לשים טקסט - איפה הלקוח יכול לשים כותרת או לוגו. הבלוגרית שלנו רוצה להוסיף כותרת על התמונה בכדי למשוך יותר אנשים לקרוא את הפוסט. מכירים את חוק השלישים? הוא יעבוד גם פה. תמונות עם אנשים נמכרות יותר. לצילום אנשים יש כללים והחשוב ביותר הוא להחתים על ריליסים. מה זה ריליסים? זה בעצם טופס שמאשר שהמצולם אישר לכם להשתמש בתמונה בה הוא מצולם כך שהוא לא יכול לתבוע את אתר הסטוק או את מי שקנה את התמונה. תתפלאו, אנשים חותמים ברצון על ריליסים.
רוצים לצלם את המשימה עם ידיים או מישהו יושב על ספה?
הנה לינק להוריד את הטפסים של שאטרסטוק https://submit.shutterstock.com/legal?language=en
הנה כללים קבועים לאתגר שלנו אשר תואמים את הכללים של רוב אתרי הסטוק
התמונות שתשלחו חייבות להיות תמונות שלא פורסמו באף אתר און ליין אחר כולל לא האתר הפרטי שלכם. למה? כי ברוב האתרים, זה אסור ואם אתר הסטוק יגלה שהתמונה כבר פורסמה, הם עלולים לסגור לכם את החשבון. אסור שיראו אנשים בתמונה אם אין אישור בכתב של אותו אדם. לא ברחוב ולא מהגב. אסור לצלם עבודות אומנות של אחרים, בניינים אייקוניים ומקומות ואטרקציות שדורשים תשלום בכניסה. על כל אלה יש זכויות יוצרים ובמידה וזה חשוב לכם, יש להחתים את האחראי על ויתור זכויות. אסור לצלם ילדים, גם לא מהגב, ללא אישור חתום מהוריהם. אסור להראות מותגים או שלטי פרסומת. תמונות אומנותיות מדי עם אזורי פוקוס בעייתיים לא עובדים באתרי הסטוק. איכות - זה חשוב מאד - התמונה חייבת להיות באיכות גבוהה מאד. אסור שיהיה רעש דיגיטלי בתמונה. תמונות כאלה נפסלות. כללים נוספים נמצאים באתרי הסטוק הרלוונטיים ומתעדכנים מדי פעם.
הנה כמה טיפים על ההתנהלות עם אתרי הסטוק
חשוב להעלות באופן קבוע. תקבעו לעצמכם כמות העלאות שבועית שאתם רוצים להעלות ותתמידו. עשר תמונות בשבוע, עשרים תמונות בשבוע, כמה שתבחרו. תמצאו נושא אחד שבו תתמקדו וממנו תעלו הכי הרבה תמונות ושאר התמונות שתעלו יהיו של נושאים שונים. במה כדאי להתמקד? לדוגמא בנופים או בתמונות שיש בהם שפה ויזואלית לבנה, תמונות של דוגמנים בעולם העסקים או תמונות של חיות על רקעים מיוחדים. לאתגר תבחרו תמונה אחת כל פעם אבל אם תעלו לאתר הסטוק מקבץ תמונות של אותה סצנה בזויות שונות, הלקוח שלכם בטוח ימצא מה שהוא מחפש. תזכרו שתמונות של קיץ קונים בחורף ותמונות של ירקות קונים לפני העונה שבה הירק יוצא לשוק. פתאום תראו מכירה של תמונות בזמנים מאד לא צפויים, לכן צריך סבלנות והתמדה. תמונות עם אנשים אמיתיים שעושים דברים אמיתיים נמכרות הרבה יותר. לא לשכוח להחתים את האנשים שאתם מצלמים על ריליסים. שמרגע שסיימתם את תהליך העלאת התמונה לאתר הסטוק, אתם צריכים להמתין לאישור התמונה על ידי נציגי האתר. לפעמים התמונה לא תאושר וזה סופר מעצבן אז שימו לב לתיוגים, לשם התמונה ולקטגוריות. לוקח 3-6 חודשים עד שמתחילים לראות הכנסות
Watching surfers
You’ve got the quiet ones sitting there on their board waiting for THE wave. You’ve got the loud ones who react to every move and wave everyone does or take. You’ve got the ones lying on their board with one leg up. Most, keep a full body on the board, legs straight and butt tight stirring with their upper body, focused forward. You’ve got the ones who try almost every wave, and those who wait for the perfect one which hardly ever come. While all, keep their eyes on the surface of the ocean looking for the smallest changes which predict the wave to come.